BiográfiaZenekarunk 2008-ban alakult Bánrévén. Több tagcserén mentünk keresztül, addig, amíg elértük a jelenlegi felállást. Mi egy feltörekvőben lévő, magyar rockzenét játszó zenekar vagyunk. Korábban csak feldolgozásokat játszottunk (pl.: P-Mobil, EDDA, Lord, Bikini, Korál), közben gőzerővel elkezdtük a saját dalok írását. Célunk a klasszikus Rockzene tovább terjesztése, népszerűsítése a korábbi nagy zenekarok nyomában. Az élő zene kedvelőinek koncerteken, zenei élményt nyújtani és a rádiókban is minél több helyen megszólalni. Nekünk fontos, hogy a zenénknek legyen mondanivalója és emellett dallama is.
2015 februárjára elkészült az első nagylemezünk hanganyaga, amit a stúdió felvétel után június 12-én sikerült kiadnunk CD formájában, és az összes online zeneáruházban.
Majd második lemezünk is elkészült, mely 2017 Decemberében jelent meg online. Kisebb kihagyás után 2020 januárjában megtaláltuk egymást a jelenlegi énekesünkkel. Közös munkával új dalokat írtunk, melyekből már felvettük a 3. lemezünket, a stúdió munkák is elkészültek, jelenleg a kiadáson dolgozunk.
Zenekarunk koncertjein, már csak saját dalokat játszik, szeretnénk ezeket a dalokat minél több helyen bemutatni. Borsod megyében és környékén már elég ismertek vagyunk, igyekszünk Országos hírnévre szert tenni. Az Ismerős Arcok Zenekarral nagyon jó a kapcsoltunk, több rendezvényen léptünk már fel velük vendégként. Több nagy Zenekar előtt játszottunk már pl.: Mobil Mánia, Lord, Hooligans, Road.
Az elmúlt években több rádió interjú készült velünk pl.: Szinva Rádió, Code FM, Rádió M, Maxi Rádió Gyöngyös, Szent István Rádió és a Hallgass Hazait műsorában is szerepeltünk, melyet 25 rádióállomáson játszottak. Több online rádióban jelenleg is játsszák dalainkat ország szerte. Pár nagyobb rendezvény ahol már megfordultunk: Miskolc Kocsonyafarsang, Kolorcity Fesztivál Kazincbarcika, Vadna motoros találkozó, Balogvölgyi rock fesztivál, Moto-Rock Fesztivál Hajdúdorog.

Horváth László: (szólógitár)

A zenélést már gyermekkoromban elkezdtem. Tízen évesen szintetizátoroztam úgy 5 -6 évig, de ekkor még kemény Hause, Rawe, Disco és Rock zenéket játszottam! Ezt a hobbit feladtam, nem fogott meg a billentyűk világa és eladtam a szintetizátoraimat.

Ezután nem foglalkoztam a zenéléssel körülbelűl 10- 13 évig. 2007-ben egy éjszaka álmomban egy nagy színpadon nagyon sok ember előtt egy fehér gitáron szólóztam. Ennek az élménynek annyira a hatása alá kerültem, hogy nem tudtam kiverni a fejemből.

Az egyik zenész barátomnak elmeséltem és az ő bíztatására vettem egy gitárt, egy erősítővel és elkezdtem tanulni! Így kezdődött el a gitáros pályafutásom. Ez a szerelem azóta is tart, és amikor csak tehetem minden időmet gyakorolással töltöm!

...
...
Hauk Matula György (ének)

13 éves korom óta foglalkozom a zenével. Basszusgitár volt az első hangszerem, imádtam a hangját ahogy csattogott, röfögött. Néhány hónap gyakorlás után meg is alapítottam az első rockzenekaromat. Garázszenekar maradt. Pár évvel később a blues világába is elkalandoztam már énekesként,de hiányzott a hangszerem.

 

20 éves lehettem mikor a Nirvana berobbant a köztudatba,nagyon megfogott Kurt Cobain zenei stílusa. Vettem egy villanygitárt és éjjel-nappal gyakoroltam, majd Pearl Jam-et kezdtünk játszani, mert nagyobb volt a kihívás.

 

Volt bő 10 év kihagyásom a zenei pályán amit édesapám halála szakított meg. Összetörtem. Akkor határoztam el, hogy másképp fogok élni, mert le akartam tenni valamit az asztalra, valami maradandót. Dalokat kezdtem írni és a zene lett az életem. Jöttek sorban a felkérések, próbálkozások.

 

Azok a zenekarok amik fontosak és sokat tanultam belőlük: Sound Error, Kőbánya Blues Band, Rock Faktor.

 

Egy Ózdi fellépésem után kereset meg a Viharmadarak zenekar. Láttak fenn a színpadon. Felhívtak, hát itt vagyok és velük szárnyalok....

...
...
Ternyik András (ritmusgitár)

A zene iránti rajongásom a The Beatles-sel kezdődött, és most a Viharmadarakkal folytatódik.A zene mindig fontos része volt az életemnek.Benne volt-van az örömöm-bánatom és a szívem-lelkem.

Mindig amatőr voltam,de a sors kegyeltjeként profi zenészekkel játszottam együtt, akiktől sokat tanultam.Vattay Gyuszi,Prokop Józsi,Rózsa Andor,Szabó Csaba,Kónya Boldi,Jerom,Lazók "Jimi"............

A Viharmadarakban is öt profi zenésszel játszom együtt akik megtűrnekk egy amatőrt.Ameddig csak lehet, élvezni szeretném ezt a szerepet az életemben.Lehetsz manager,lehetsz roodman a zenekarban, de semmi sem jobb annál,mint amikor te nyomod a rockot a bandában!

ROCK & ROLL FOREVER!
...
...
Szabó Gergő (dobok)

Már egészen kicsi korom óta szerettem volna dobolni, de ez csak 2006-ban sikerült. Középiskola második évében az egyik szünetben megismerkedtem az udvaron egy sráccal, aki egy eléggé ütött kopott gitárt kínált nekem.

Dobolni jobban szerettem volna, de akkor úgy gondoltam, hogy már olyan jó lenne megtanulni hangszeren játszani, hogy megvettem tőle és megtanultam az első pár akkordomat. Ezt követően a srác bevett a zenekarába és ott gitároztam!

Pár hónap múlva megvettem életem első dobfelszerelését! Innentől kezdve már csak a dobolás érdekelt! Az elkövetkezendő években sorra váltották egymást a zenekarok, amikben játszottam, de egyik sem volt az igazi.

Végül 2010-ben megismerkedtem Lacával és a Feromon nevű zenekarában kezdtem dobolni. 2011 őszén felkért, hogy lépjek a VIHARMADARAK előző dobosa helyére azóta egy kisebb kihagyással dobolok a zenekarban.
...
...
Veres István (basszusgitár)

Pici gyerekkorom óta vonzott a zene és a hangszerek. 
Édesapám zenészként, otthoni gyakorlásaival, számomra teljesen természetessé tette napi kapcsolatomat a zenével.
7 évesen gitározni tanultam, mellette az ózdi zeneiskola, általános iskolámba kihelyezett nagyszerű tanárai közreműködésével zeneelméletet tanultam.
 
9 évesen alapítottam meg első zenekaromat STOP- együttes néven, amely később felvette a JunioRock nevet.
Feloszlását követően alapítottam meg a CHAYG nevezetű formációt.
 
Katonaságom alatt a Határőrség Miskolc Kerületi Parancsnokság tánczenekarába kerültem basszus gitárosként. Ekkor sikerült megkapnom működési engedélyemet, amivel később másodállásként, munkát is vállalhattam vendéglátó zenészként.
 
Katonai szolgálatomat követően 1987-től 1990-ig a miskolci INDEX együttesben basszusgitároztam. Ekkor lehetőségem nyílt ORI vizsgát tenni. Szerencsétlenségemre, a vizsganapom kitűzött időpontja előtt pár nappal, megszüntette tevékenységét az Országos Rendezői Iroda és megszűnt a szervezet.
 
Az INDEX együttessel egy időben a KOX Blues Band kérte segítségemet, mely formációval több ezres nézőszám előtt is megmutathattuk magunkat. Pl. budapesti Tabán, nagy bulik, fő műsoridő.
 
Napi szinten működtek az egyetemi klubokban történő fellépések. Közös produkciók a Hobo Blues Band, Deák Bill Gyula Nagyszerű művészekkel, kiket úgy gondolom a magyar Rock életben senkinek sem kell bemutatni.
 
Ezt követen az ózdi EVERGREEN együttest alapítottuk meg nagyszerű ózdi zenész kollégákkal, mely később felvette a SESSIONGROUP nevet.
 
A Viharmadarakkal 2015-ben dolgoztam együtt először. 2019 Augusztusában újra felkerestek, hogy basszusgitárosként erősítsem nagyszerű, lelkes tevékenységüket. Nagyon erős potenciát látok a zenekarban, nagyszerű zenei ötletekkel. Viszont nem elhanyagolandó: PROFESSZIONÁLIS MENEDZSELÉSI támogatással.
...
...