Hírek

2015-10-28 03:45:40
A Magyar Kevésbé Ismert Rockzenekarok oldalon megjelent lemezünk bemutatása


A Magyar Kevésbé Ismert Rockzenekarok oldalán megjelent lemezünk bemutatása

A Zene az Úr: Szöveg: Szabó Gergő

A címe teljes egészében magában hordozza a szám lényegét. Azt az érzést próbálja megfogni, ami a zenészt a színpadon és azon kívül éri. Gondolok itt arra, hogy a dalainkat zömében velünk énekli a lelkes közönség és hallottunk már párbeszédben idézetet is zenénkből.

Indulj el: Szöveg: Szabó Gergő

Ez a szöveg megszületése után nem sokkal, majdnem a kukában landolt. Mígnem egyik próbán Dani elővette és elkezdte énekelni. Eredetileg pergősebb dalnak készült, ám úgy gondolom, hogy ez a dal így „él” igazán, ahogy a lemezre került. Végül ez lett a lemezünk címadó dala.

Mementó: szöveg: Drótos A, Horváth László

Maga a mű Drótos A. gyermek kora egyik legfontosabb, az életében jelentős szerepet betöltő zempléni hegyvonulatokról, az ottani erdőkről és ősi várról, roskadozó házakról szól. Ezeket a gondolatokat egészítette ki és öntötte rímekbe Horváth László. Végeredményben egy megemlékezés a dicső múltról és egy óda az ősöknek.

Minden percben: Szöveg: Horváth László

Egy dal az elmúlott, de nem csituló fájdalommal bíró érzelmekről. Egyszerre keserű, de mégis hátborzongatóan édes, fájdalmas, vagy egyszerűen csak dühítő és érthetetlen elmúlásról. Egy dal a szakításról.

Mennem kell: Szöveg: Horváth László

No comment. Talán mégis csak annyit, hogy ennél optimistább dalt még nem írtunk. Szerintem! Ezt a dalt alapjaiban már korábban is játszottuk, viszont a lemez készítése előtt átalakítottuk. Ebben szerepet játszott az új énekesünk is.

Engedd: Szöveg: Szabó Gergő

Ez a dal egy bizonygatása annak, hogy a „se veled, se nélküled” kapcsolatot mégis hogyan lehet olyan szenvedéllyel átélni, mint ahogy azt szereplőink teszik. Van benne szerelem, szeretet, megcsalás, ármány, intrika. Majdnem, mint egy jó szappanoperában. A dal egyébként a szerző egy kedves barátjáról és az ő akkori partneréről szól.

Sínek közt: Szöveg: Szabó Gergő

A Sínek Közt klip ötlete és a klip helyszíne hamarabb megszületett, mint maga a dal. Ez a szerzemény egy konkrét helyszínhez íródott. Remélhetőleg hamarosan a videó is elkészül róla, így a közönség is megismerheti azt a helyet, ami ezt a dalt ihlette.

Nem öregszem: Szöveg: Horváth László

Mi másról szólhatna, mint arról, hogy az ember annyi idős, mint amennyinek érzi magát.        Lehetünk ifjú 80-as vagy vén tinédzser. Nem számít. Igazán csak az, hogy legyen egy társ, aki mellettünk áll és nem hagy el. Ha mégis, akkor is meg kell maradnunk önmagunknak, örök fiatalnak.
 

Izzik a gép: szöveg: Szabó Gergő

Egyértelmű: a motorozás és a sebesség megszállottjai vagyunk. Köztünk is vannak motorosok és több motoros találkozón léptünk már föl. Ez mind közrejátszott a dal létrejöttében.

Szabadon Szállj: szöveg: Szabó Gergő, György Dániel

Ez egy érdekes dal abból a szempontból, hogy a refrénjét Dani, a többit pedig Gergő írta. Két külön témára, mégis egy azon gondolatmenetre. Így jött létre a Viharmadarak „zászlóshajója”. Mégis ez egy bíztatás. Bíztatás az élethez, de főként a legnagyobb ellenségeink, a félelmeink legyőzéséhez.

Éjszakai Mámor: szöveg: Szabó Gergő

Annak az éjszakának a dalba öntött változata, amikor a szerző megismerkedett a feleségével. Egyetlen egy különlegessége, hogy ez a dal 2015-ben lett megírva és lemezre feljátszva, ám a szöveg már 2006-ban elkészült.

Láttam: szöveg: Szabó Gergő

Tele van a híradó akár a TV-ben akár a rádióban, a világ háborúival. Egy tiltakozás a gyilkolás ellen. Tiltakozás az egyenlőtlen erőviszonyok ellen. Tiltakozás főként a háborúk ellen.

Ne Add Fel: szöveg: Szabó Gergő, Horváth László

Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. Mondja ezt egy közmondás. Az élet ma történik nem pedig máskor. Miért ne ragadnánk meg az alkalmat, hogy azt tegyük, amit szeretünk? Mi megragadtuk, mi meg is fogjuk ragadni. Mi zenélünk, zenéltünk, és zenélni is fogunk. Nem állít meg senki. Mindenki tegye azt, amihez kedve van. (persze törvényes keretek között)

Pláza Angyalok: szöveg: Szabó Gergő, Horváth László

Kérem, senki ne vegye magára. A dal egy életben elhangzott, a zenébe is becsúsztatott párbeszéd köré épül. Mondani valót tekintve egyértelmű, de ami nem olyan egyértelmű, hogy nem csak a hölgyeket szólítja meg, hanem az említett „szépségkirálynőkhöz” hasonlító macsókat is. És tényleg bocsánat. A művünkben kitalált alakok szerepelnek, bármilyen egyezés a valósággal csupán a véletlen műve!