Hírek

2015-10-09 23:01:03
Újabb interjú a Zenekaral a Facebookon


Koncertek,Motoros Találkozók,Fesztiválok országszerte
Interjú a Viharmadarak Zenekarral 
1. Kezdjük az elején! Miért pont viharmadarak lett a Zenekar neve?

A Viharmadarak név azoknak a sugárhajtású repülőgépeknek a neve, amelyek a légcsavaros gépek mellé robbantak be. A zenekar is így szeretett volna berobbanni, hogy ez mennyire sikerült azt majd a közönség eldönti. Hát innen a név.

2. Hogyan jött létre a Zenekar?

A zenekar egy baráti társaságból alakult igazából az első időkben csak hobbi szinten. Majd mikor látták, hogy van értelme annak, amit csinálnak erősebbre vették a tempót. Na, ezt a tempót nem sokán bírták illetve bírják a mai napig, ezért nagyon sok tagcsere volt, amíg kialakult a zenekar mostani formája.

3. Mikor és hol alakultatok?

2008-ban alakult a zenekar Bánrévén. Alapító tagja a máig zenekarban gitározó Horváth László.

4. Mint tudjuk, nem egyszerű a zenészélet, biztos sok tagcserén túl vagytok már?!

Igen, mint már említettem nagyon sok tagcsere volt az elmúlt hét évben, de ezek a tagcserék csak megerősítették a zenekart. Jelen pillanatban már csak egy alapító tag van a zenekarban. Viszont most megtalálta a banda azt a formációt, amiben jól érzi magát. Nem tudjuk, mit hoz az élet.

5. Melyik koncertetek volt a legemlékezetesebb és miért?

Nagyon sok emlékezetes koncertünk volt, nagyon nem tudnék kiemelni egyet sem. Volt, amikor nagy sztárok előtt játszhattunk, de minden koncert más. Szerencsére ahol fellépünk ott nagy szeretettel fogadnak minket.

6. Ki írja a nótáknak a szövegét, és ki szerzi a zenét?

A lemezen lévő szövegek nagy részét Szabó Gergő a dobosunk alkotta, pár szöveget Horváth László, a gitárosunk írt, de van olyan is, amely a próbateremben született. A zenei alapok egy részét Horváth László találta ki Szabó Gergő közreműködésével, a többiek hozzátették a saját hangszereikre kitalált részeket, de vannak olyan számok, aminél a szöveg alapján az énekesünk György Dániel által kitalált dallamhoz lett megalkotva a zene. Ahhoz, hogy a mű teljesen összeálljon természetesen nagyon jó csapatmunka szükséges.

7. Mik a terveitek a jövőre nézve, el tudjátok magatokat képzelni akár 20 év múlva is a színpadon?

A zenekar minden tagja a színpadra született és ott is akar megöregedni, hogy ezt együtt fogjuk-e megvalósítani, azt nem tudjuk. De biztos, hogy addig, amíg a dalainknak ilyen fogadtatása lesz, addig azon fogunk munkálkodni, hogy ez a csapat megmaradjon.

8. Mit jelent nektek a színpad? Szabadságot, életérzés stb. vagy egyszerűen csak jól érzitek magatokat ott fent?

Hát a kérdésben benne van a válasz. Igen mindenki azért csinálja, mert jól érzi magát a színpadon. És a szabadságérzet is nagyon fontos. Koncert közben elmúlnak a gondok, csak a zenére figyelünk, a közönségre és egymásra.

9. A jövőről el lehet árulni titkokat? Terveztek e lemezt, klipet, nagykoncertet?

Titkaink nincsenek. Szeretnénk kiadni a következő lemezünket, amit kicsit eltoltunk így nem jövő tavasszal, hanem télen szeretnénk megjelentetni. Azon dolgozunk, hogy legalább két videó klip készüljön, de ennek egyetlen egy akadálya van, ami ugye nem csak minket, hanem mindenkit hátráltat és ezt tudjuk, hogy a pénz. A következő időszakban a szponzorok felkutatása lesz a nagyon nagy munka. Ahhoz hogy a színpadon egyre jobb teljesítményt tudjunk nyújtani, ahhoz fejleszteni kell, nem csak magunkat, hanem a technikai dolgokat is. Keresünk hangszerkereskedéseket, vagy bárkit, aki lát bennünk fantáziát. Nem feltétlenül pénzben gondolkozunk, hanem mondjuk tárgyi segítségnyújtásban persze megfelelő reklámért cserébe.

10. Köszönöm az interjút:) Mit üzentek a rajongóknak?

Minél többet hallgassátok a viharmadarakat és gyertek el a koncertünkre. Megtaláltok minket a WWW.VIHARMADARAK.HU OLDALON és a www.facebook.com/viharmadarak oldalon, ahol mindig friss információkkal szolgálunk a zenekarról.
Eredeti Interjú:
https://www.facebook.com/gabor.lax/posts/1179802375381235?notif_t=like