Hírek

2015-10-05 10:14:18
Megjelent egy új cikk a zenekarunkról


Megjelent egy cikk a zenekarunkról a vajtolaci.hu oldalon:

Izzik a gép, ha beindul a Viharmadarak

Ütős rockzene, erős színpadi jelenlét és igazán húzós koncertek, ez a bánrévei Viharmadarak zenekar. A fiúkat szeptemberben öt helyszínen is meghallgathatta élőben a közönség és mindenhol jó bulit csináltak.

 

A rockos külső mögött pedig érző szív lapul, amit mi sem bizonyít jobban, mint a jótékonysági fellépéseik, és, hogy a hat éves Dorottya gyógyulását is támogatják lemezük bevételeiből.

 

– Hogyan alakult meg a zenekar és milyen tervekkel?

 

– A Zenekar 2008-ban alakult meg. Alapítója a máig is zenekari tagként funkcionáló szólógitárosunk, Horváth László. A zenekart akkoriban komolyabb távlati tervek helyett inkább a tenni akarás motiválta. Sokáig más előadok számait játszottuk. Mint minden más zenekar életében, ebben a bandában is a tagcserék határozták meg a lehetőségeket. Majd a 2014-es évben alakult ki a zenekar magja és ehhez csatlakozott idén a basszusgitárosunk, aki sikeresen és nagyon gyorsan beilleszkedett, nemcsak mint zenész, hanem mint barát is.

 

– Hogyan értékelitek az eddig eltelt időt, milyen eredményeket sikerült elérni?

 

– Az előzőekben említett kisebb – nagyobb akadályok miatt a zenekar értékelését le tudnánk szűkíteni az elmúlt egy évre. Bár az alapokat nagyban meghatározta az alakulástól számított nehézségek és relatív sikerek összessége. Eredményeket igazából az jelentett, hogy sikerült kiadnunk első nagylemezünket, s olyan előadók előtt fellépni, mit a Mobil Mánia, Hooligans, Road

 

– Júniusban jött ki az első lemezetek, milyen dalok kerültek rá, milyen a fogadtatása?

 

– A dalok különböző zenei ízlések és környezetünkből hozott ingerek összessége. Voltak olyan számok, amik már régebben meg lettek írva, de igazából azok sem maradtak eredeti formájukban. A szövegek értelmi tartalommal bírnak és folyamatosan azt a visszajelzést kapjuk, hogy régen hallottak olyan zenét, ami többet mond az átlagnál.

 

A fogadtatása az első nagylemeznek eddig mindenhol pozitív volt, bár a zenei piacra betörni nagyon nehéz. Sajnos itt is érvényesül a „pénz beszél, kutya ugat” mondás.

 

– Hogy telt ez az év fellépések terén, merre sikerült koncerteznetek?

 

– Hála Istennek a zenekarnak az évad második felében nagyon sok koncertje volt, illetve van. Reméljük a jövő évben nem lesz szabad hétvégénk és minél több helyre el tudjuk juttatni számainkat. Koncerteztünk különböző rendezvényeken, fesztiválokon, a falu napoktól a motoros találkozókig, és természetesen a jótékonysági rendezvények sem maradtak ki.

 

– Részt vettetek jótékonysági koncerten a légimentőkért, megemlékezésen Zubogyon és egy beteg kislánynak is segítséget nyújtotok. Miért érzitek fontosnak az ilyen megmozdulásokat?

 

– A zenekarban mindenki fontosnak tartja, hogy ha már kaptunk egy lehetőséget az élettől, hogy színpadon állhatunk, akkor nem csak élni kell vele, hanem alkalom adtán segíteni is. Ezek a segítségek igazából nekünk nem kerülnek nagy erőfeszítésbe, akkor miért ne tennénk?

 

– Hol láthat titeket a közönség a közeljövőben, merre fogtok fellépni?

 

– A legközelebbi fellépésünk Október 3-án, Miskolcon a RockWell-ben, utána Október 10. Hídvégardó, Október 24. Kazincbarcika, Diamond Rockclub. A még nem fixált fellépésekről a weboldalunkon és Facebook oldalunkon a későbbiekben találhatnak információt az érdeklődők.

 

– Van-e már tervben következő lemez?

 

– Természetesen már készülőben van a következő lemez, de nem szeretnénk semmit elkapkodni, ezért a zenekar úgy döntött, hogy piacra dobása jövő télen várható.

 

 

 

Tagok: György Dániel ének, Horváth László gitár, Szabó Gergő dob, Farkas Zsolt basszusgitár, Horváth Dániel billentyűk

 

www.viharmadarak.hu

 

www.facebook.com/viharmadarak